U OVOTJEDNOM izdanju kviza Tko želi biti milijunaš? bila su tri natjecatelja. Svoje natjecanje iz prethodne emisije nastavio je Filip Španić i osvojio je 5000 eura, Duje Voloder odustao je na 10. pitanju i osvojio 2500 eura, dok Alen Murtić s osvojenih 5000 eura nastavlja put do glavne nagrade u idućoj emisiji.

Emisiju je otvorio 24-godišnji Filip Španić, koji je u prethodnoj epizodi osvojio 150 eura. Dolazi iz Sesveta, diplomirao je molekularnu biologiju, trenutno je nezaposlen te u odlasku na doktorat u Francusku.

Mladić je prvi džoker zatrebao na 6. pitanju, u kojem se tražio naziv drame u kojoj je Čehov pisao o propadanju plemenitaša. Uz pomoć publike, koja je s visokih 78% glasala za točan odgovor Višnjik, osvojio je 300 eura i nastavio igru. Filip je samostalno odgovorio na iduća tri pitanja i osvojio 2500 eura.

Oppenheimer zadao Filipu muke

Novu pomoć džokera zatrebao je na 10. pitanju, kojim se prelazi drugi prag. “Zbog velikog potresa 2015. se nitko na svijetu nije..”, glasilo je pitanje, a ponuđeni odgovori bili su: popeo na Mount Everest, molio u Meki, utrkivao na Imoli, divio Mona Lisi.

Nakon što je iskoristio džoker pola-pola, ostao je u dilemi te je u pomoć pozvao i prijatelja koji je potvrdio njegove sumnje te je Filip osvojio 5000 eura. Točan odgovor bio je “popeo na Mount Everest”.

Ipak, igra mladića zaustavljena je na idućem, filmskom pitanju o znanstveniku koji se ne pojavljuje kao lik u filmu Oppenheimer. Ponuđeni odgovori bili su Albert Einstein, Edward Teller, Niels Bohr i Erwin Schrödinger. Iako je gledao film, nažalost, nije odgovorio točno i ostao je pri osvojenom iznosu od 5000 eura.

Publika opet kiksala

Drugi natjecatelj bio je 35-godišnji Duje Voloder, koji dolazi iz Dugog Rata, trenutno živi u splitskom zaleđu, a po struci je vojni pilot. Duje je svojom igrom i uz pomoć dva džokera, pola-pola i zovi, došao do 9. pitanja i osvojio 2500 eura. 

Posljednji džoker, pitaj publiku, iskoristio je na 10. pitanju, u kojem se tražila država koja ne provodi popise stanovništva od 1932. Duje nije bio siguran u odgovor, a s obzirom na to da su i odgovori publike bili gotovo podjednaki, odlučio je odustati. Srećom, poslušao je sebe i zadržao osvojenih 2500 eura jer točan odgovor bio je onaj s najmanje glasova publike – u Libanonu.

Treći i ujedno posljednji natjecatelj, 29-godišnji Alen Murtić, stiže iz Zagreba, po struci je magistar računarstva, a trenutno radi u sportskoj firmi. 

Sjajnom igrom mladić je bez džokera osvojio 2500 eura, a prvi džoker zovi iskoristio je tek na 10. pitanju, kojim se prelazi drugi prag, a u kojem se tražio datum Fibonaccijeva dana. Poslušao je svog džokera i osvojio minimalno 5000 eura te put do glavne nagrade nastavlja u idućoj emisiji s još dva džokera na raspolaganju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?