SLATKA Simona, novi film redatelja i scenarista Igora Mirkovića, na Instagramu najavljuje lijepa imaginarna djevojka, prva hrvatska virtualna ljepotica stvorena za potrebe promocije filma uz pomoć umjetne inteligencije.

AI Slatku Simonu napravio je hrvatski AI umjetnik Tino Nazif, kako bi ona lascivnim fotografijama i porukama naglasila važne elemente filma – seksualnost, tajnovitost i društvene mreže.

Nazif kaže da je želio po uzoru na film potaknuti strasti u virtualnom svijetu, gdje je puno toga maglovito, pa tako i činjenica tko se nalazi “s druge strane žice”. “Kao uzor uzet je lik Slatke Simone iz filma, gdje ju glumi Maja Jurić, a onda smo uz kreativne inpute prepustili umjetnoj inteligenciji da stvori ženu iz vaših snova”, otkrio je.

Poludjeli su za njom

“Lijepa si”, “Može pusa”, “You are my dream girl”, samo su neke od brojnih poruka koje je AI Slatka Simona dobila u posljednjih mjesec dana na svojem profilu, a među privatne poruke progurala se i poneka intimna fotografija, stoji u najavi filma.

“Nevjerojatne su poruke koje je AI Simona dobivala u inbox, nama nepoznati ljudi pisali su joj kao da je stvarna osoba. O tome govori ‘Slatka Simona’ – o tajnama naših inboxa. O stvarima koje nikada ne bismo izgovorili, ali ih šaljemo u porukama. Triler o ljudima koji se nikada nisu vidjeli, a izmjenjuju strastvene poruke”, komentirao je redatelj i scenarist Igor Mirković.

U trileru “Slatka Simona” glavni junaci su Zeleni (Toma Medvešek) i Jana (Tina Keserović), koji rade kao animatori na seks-chatu u opskurnoj agenciji i zavode na internetu pod lažnim identitetom Slatke Simone (Maja Jurić). Tajanstveni klijent Bobo (Jerko Marčić) upleo se u Simoninu mrežu: opsesivno joj šalje poruke i na kraju poželi stvarnu vezu s njom. 

Film je nastao u produkciji Ivana Maloče (Interfilm), u distribuciji Duplicata, a u domaća kina dolazi 8. veljače.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?