KADA su saznali da su oba tima u MasterChefu briljirala u gastroduelu u kojem su pripremali humanitarnu večeru te da nema gubitnika, kandidati MasterChefa mogli su odahnuti, jer nisu morali nominirati svoje kolege za stres-test. Dobar ishod gastroduela donio im je neke nagrade. Osim što su mogli mirna srca preskočiti nominacije, dobili su priliku sudjelovati na mini edukaciji.

Stjepan im je priopćio da će biti nagrađeni znanjem koje će im biti jako potrebno za kulinarski razvoj, a prva edukacija je sljubljivanje vina i hrane. Edukaciju je kandidatima održao poznati somelier Darko Lugarić koji im je dao nekoliko savjeta o vinu i njegovom sparivanju s jelom. 

Kuhanje s bliskim ljudima

Znanjem kojim su obogaćeni, ušli su u MasterChef kuhinju i došlo je vrijeme da naučeno primijene. No prije toga, uslijedilo je veliko iznenađenje. Naime, kandidati su otkrili da će njihovo sljedeće kuhanje uključivati njima bliske ljude te da zajedno s njima imaju priliku osvojiti 3000 eura.

Dominik, Luka i Sarah otkrili su da će kuhati sa svojim majkama, Petar sa sestričnom, Ivana sa sestrom, a Manuel s razrednicom. “Ne znam bih li plakala ili se smijala. Konačno vidiš nekoga svoga”, bila je oduševljena Ivana ovim potpuno neočekivanim razvojem događaja.

Dobili 50 minuta za zadatak

Zadatak im je da pokažu članove žirija – Damira, Stjepana i Melkiora – na tanjuru, a jelo koje će pripremiti trebaju dobro sljubiti s vinom. Prve dvije radne jedinice radit će predjelo, treća i četvrta glavno jelo, a posljednje dvije desert.

“Damir voli slatko, Melkior hrskave komponente, dok Stjepan voli svježinu, nešto osvježavajuće”, komentirala je Ivana koja već ima ideju za jelo koje će pripremati sa svojom sestrom. Za izvršenje ovog zadatka imaju 50 minuta te tri minute za nabavu. 

Kandidati su osmislili što će raditi i nabavili namirnice u dućanu, dok su ih za radnim jedinicama čekali bližnji. Manuel je tek po izlasku iz dućana shvatio da nije uzeo tunu, ali žiri je dozvolio da mu Petar uzme ribu. Hoće li mu to uzeti za minus kada budu ocjenjivali jelo, doznat ćemo u novoj epizodi MasterChefa.  

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?