AMERIČKI redatelj Martin Scorsese dobitnik je počasnog Zlatnog medvjeda za životno djelo koji će mu biti uručen na 74. Berlinaleu u veljači, objavili su u četvrtak organizatori slavnog filmskog festivala u Berlinu.

“Za svakog tko na film gleda kao na umjetnost koja je u stanju oblikovati priču tako da bude istodobno univerzalna i osobna, Martin Scorsese je nenadmašni uzor… Zato nam je veliko zadovoljstvo i čast ponovno pozdraviti velikog prijatelja festivala i uručiti mu našu najvažniju počasnu nagradu”, stoji u priopćenju direktora Mariette Rissenbeek i Carla Chatriana.

Nagrada će američkom redatelju biti uručena na svečanosti 20. veljače. Scorsese je posljednji put bio sudjelovao na Berlinaleu 2008. s filmom o Rolling Stonesima Shine a Light. Trenutno se u kinima prikazuje Scorseseov posljednji igrani film Ubojice cvjetnog mjeseca s Leonardom di Caprijem u glavnoj ulozi.

Berlinale, koji uz festivale u Cannesu i Veneciji spada među najvažnije svjetske filmske smotre, održat će se od 15. do 25. veljače.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?