KIM KARDASHIAN trebala bi biti izvršna producentica i glumiti u nadolazećoj dokumentarnoj seriji o Elizabeth Taylor, javlja Variety.

Trodijelni dokumentarac s radnim naslovom Elizabeth Taylor: Rebel Superstar naručio je BBC, a dolazi od Oscarom nagrađene produkcijske kuće Passion Pictures. Oscara su dobili za dokumentarni film Searching for Sugar Man.

Dokumentarna serija će se baviti Elizbethinom vještinom glume, kojom je hipnotizirala gledatelje, ali i promijenila odnos između publike i zvijezda, prije nego što je postala poslovna žena i aktivistica vrijedna milijarde dolara.

Kim se već divila Elizabeth

Kim, koja je posljednja imala intervju s njom prije nego što je preminula 2011. godine, govorit će u seriji o svom odnosu s Elizabeth. Već je izjavila da joj je Elizabethina životna priča dokazala da se možete nastaviti razvijati u životu. 

“Elizabeth Taylor jer bila svoja, borac. Ona je dokaz da se možete nastaviti razvijati, mijenjati i imati različita poglavlja u svom životu – i utrla je put svima nama koji smo došli nakon nje s tim nacrtom”, rekla je Kim. 

Uz Kardashian, intervjue će dati Elizabethina prijateljica Dame Joan Collins, s kojom se natjecala za ulogu Kleopatre, Margaret O’Brien, koja je s njom išla u školu na MGM-u, bliska prijateljica Carole Bayer Sager, vodeći znanstvenik dr. Anthony Fauci koji je radio s Elizabeth u borbi protiv AIDS-a i drugi. Kim je izvršna producentica, zajedno s Kari Lijom i Hamishem Fergussonom.

“Ova uzbudljiva serija obećava novo razumijevanje Elizabeth Taylor – kako njezine tehnike i moći kao glumice tako i njezine sposobnosti da ponovno otkrije samu sebe”, rekao je Alistair Pegg, glavni urednik na BBC-ju.

“Elizabeth je desetljećima razvijala i definirala naše razumijevanje slave. Silno smo uzbuđeni istražiti njezin neobičan život i trajno nasljeđe”, dodaje Hamish Fergusson, kreativni direktor i izvršni producent u Passion Picturesu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?