U DANAŠNJOJ epizodi kviza Potjera dogodilo se jedan emotivan trenutak tijekom brzopoteznih pitanja. Naime, posljednje pitanje na koje je kandidat Antonio odgovorio glasilo je: “Po kojem je tragično preminulom mladiću nazvana naša nagrada za promicanje tolerancije?”

Odgovor “Luka Ritz” natjerao je suze na oči voditelja Joška Lokasa. 

“Ma sjetim se te cijele priče i onda, ne znam… Komentar na ovakvo nešto. Volio bih da se nikad ništa takvo nije nazvalo po nekome, ali dobro”, rekao je vidno emotivan voditelj sa suzama u očima. 

Simbol borbe protiv nasilja 

Luka Ritz umro je prije 15 godina. Imao je 18 godina, završavao je grafičku školu i svirao je u rock bandu. Preminuo je od posljedica batina 12. lipnja 2008. godine. Nasilnici, njih petorica, koji su ga brutalno premlatili kasnije su priznali kako su to učinili iz čiste dosade. 

Ritzovo ime postalo je simbol za borbu protiv nasilja, a svake se godine u lipnju, počevši od 2009., nagrađuju osnovne i srednje škole u Hrvatskoj te njihovi učenici za promicanje tolerancije i škole bez nasilja. Luka Ritz posthumno je odlikovan nagradom Ponos Hrvatske. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?